Illustratie van desktop, tablet en smartphone met het cijfer 5. Lees snel welke 5 signalen je kan herkennen dat je website aan vervanging toe is.
  • 08 February 2019
  • Tips
  • 3 minuten

5 signalen dat een website aan vervanging toe is

Een goede website geeft de juiste informatie aan jouw bezoekers, genereert leads en nieuwe contacten of verkoopt jouw product. Het is als het ware een verlengde van jouw marketing- en salesteam. Een online businesstool. Zoals ook een verkoopverhaal dateert is ook een website op den duur aan vervanging toe. Is jouw website toe aan een nieuwe look? Herken de 5 signalen!

1. De website werkt niet op mobiel

Steeds meer gebruikers bezoeken websites met behulp van hun mobiele device. Zo’n 50% van het verkeer is afkomstig van tablet of mobiele telefoon. Via deze weg worden ook steeds meer online bestellingen afgehandeld. Voor de B2C-branche liggen deze cijfers iets hoger, maar de trend is ingezet. Het is daarom belangrijk dat ook op de tablet en telefoon jouw website goed werkt. Is dit nog niet het geval? Dan is het de hoogste tijd voor een nieuwe website. Lees nu ook: Drie redenen waarom een website responsive moet zijn.

2. De homepagina ziet er verouderd uit

De ontwikkelingen op het gebied van web volgen elkaar in snel tempo op. Verouderde websites zijn er makkelijk tussenuit te halen. Weinig beeld, veel tekstuele uitleg en achterhaald ontwerp. Dat laatste is natuurlijk enigszins persoonlijk, een kwestie van smaak. Bezoekers zijn tegenwoordig visueler ingesteld, zo hebben ze in een korte tijd een indruk van de website. Gebruik daarom mooie beelden (het liefst geen stockbeelden) om mensen de website in te trekken. Ook korte kopregels en heldere tussenkopjes zijn essentieel. Bondige teksten zorgen dat mensen eerder lezen.

3. Geen toegankelijk contactformulier

Websites hebben een doel, namelijk converteren. Dit geldt ook voor webformulieren, waarmee je bijvoorbeeld contact op kan nemen met een bedrijf, je kan aanmelden voor de nieuwsbrief, documentatie kan aanvragen of een tafel kan reserveren. Deze duidelijke call-to-action ontbreekt op veel verouderde websites. Te veel velden in een contactformulier worden gezien als drempels. Daarnaast kan het zijn dat onnodig gevraagde informatie niet in lijn is met de AVG, en dus ook niet bewaard mag worden. Extra gedoe dus. Lees verder over AVG in ons blog: 5 bruikbare AVG tips voor jouw website. Een goede website heeft juist zo min mogelijk drempels om een klant aan te zetten tot actie.

4. De website is langzaam

Bezoekers van jouw website willen geen seconde te lang wachten op het inladen van informatie. Een langzame website zorgt voor een slechte gebruikerservaring en hoge bounce rate. Snelheid is essentieel, en zorgt dan ook voor een hoge score binnen Google. Checken hoe snel jouw website is? Dit kan via PageSpeed Insights van Google hier krijgt een website een score tussen de 0 en 100 mee. Zo scoort Marktplaats 20/100, door de vele advertenties die ze in moeten laden. Bol.com doet het beter, die scoort een mooie 66 punten. Kortom, snelheid zegt ook zeker niet alles.

5. De content is zelf niet aan te passen

Een bedrijf ontwikkelt zich, daarom is het interessant om de content zelf aan te kunnen passen. Zo zet je een nieuwsbericht snel online en voeg je een nieuwe klantcase toe in een handomdraai. Dit bespaart kosten en maakt het aanpassen van de website ontzettend laagdrempelig. Ook Google vindt het fijn als een website continu wordt voorzien van nieuwe content.

Is jouw website een converterende businesstool? Als je een van bovenstaande signalen herkent is het tijd om actie te ondernemen. Dan is jouw website echt aan een nieuwe look toe. Een ideale website;

– is responsive en op alle apparaten goed te zien,
– heeft een ontwerp dat helemaal van deze tijd is,
– is voorzien van toegankelijke formulieren die AVG-proof zijn,
– laadt relatief snel in,
– biedt de mogelijkheid om content aan te passen.

Wij gaan graag voor je aan de slag om bovenstaande zaken beter te maken. Onze webdevelopers, UX designers, artdirectors, copywriters, strategen, fotografen en filmers staan voor je klaar!