Luminext - advertentiecampagne
  • 30 October 2019
  • 3 minuten

Bedankt & fijne feestdagen! 6 voorbeelden

Je klanten, relaties en personeel bedanken kan het hele jaar door. Heb jij dit ook gedaan? Geen stress, er is nog één perfect moment om dit te doen. Namelijk, het einde van het jaar! Ideaal om stil te staan bij een prettige samenwerking. Of om te bedanken voor de getoonde inzet. Weet jij al hoe je iedereen fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar gaat wensen? Het lijkt nog ver weg, maar een creatieve uitwerking vergt natuurlijk de nodige voorbereiding. In dit blog geven wij 6 verschillende voorbeelden, ter inspiratie.

Traditioneel kerstgevoel

Een kerstgroet doen we traditioneel door een kaartje te sturen. Langsgebracht door de postbezorger. Een kaartje met een voorgedrukte wens of met een persoonlijke boodschap. Dat laatste is natuurlijk afhankelijk van het aantal kaarten dat je gaat verzenden. Nu moeten wij toegeven, wij houden wel van een fysieke kaart. Het liefst met een knipoog, relevant voor de ontvanger of gerelateerd aan het werkgebied. Het mooie is dat er ontzettend veel mogelijk is met drukwerk, bijvoorbeeld een stans, preeg of bijzondere afwerking. Lees over de drie redenen om zo’n printproductie uit te besteden. Onze specialisten staan ieder geval voor je klaar.

Kerstkaart – Let IT snow voor Solvinity
In het ontwerp voor Solvinity speelden we met het beeldmerk. Door middel van een stans vielen de gaten precies over de noten in de notenbalk van het liedje ‘Let IT snow’. Als je met deze kaart niet in de kerstsfeer komt, dan weten wij het ook niet meer.

Solvinity kerstkaart
Solvinity kerstkaart
Solvinity kerstkaart
Solvinity kerstkaart

Ga voor de digitale snelweg

Met veel internationale klanten is het sturen van een fysiek kaartje best lastig. Een goede optie is om de beste wensen over te brengen via de digitale snelweg. Met een slim opgemaakte kerstmail kan dit ook zeker impact hebben. Een bewegend gifje kan ook de boodschap overbrengen. Of ga in de aanloop voor een aangepaste e-mailhandtekening. Zo pakten onze klanten dit eerder aan.

Kerstmail – Koude Come across voor Janson Bridging
Het thema ‘Come across’ staat centraal bij Janson Bridging. Dit zie je terug op de kerstmail die ze stuurden naar de internationale groep met relaties.

Kerstgifje – Licht in donkere dagen voor Luminix
Deze klant koos voor een gifje. Omdat ze actief zijn op het gebied van lantaarnpalen gaan deze in het gifje aan. Om zo de donkere dagen wat licht bij te schijnen.

Feestelijke e-mailhandtekening – voor Nedal Aluminium
Ook Nedal Aluminium werkt internationaal. Hierdoor is het traditionele kaartje vervangen door onder andere een emailhandtekening.

JaJanson Bridging - kerstkaart
Luminext - advertentiecampagne
Nedal kerst illustratie

Kijk verder en verras

Nu kunnen medewerkers vaak rekenen op een kerstpakket. Relaties worden hierin vaak overgeslagen. Daar zijn talloze oplossingen voor. Zo denken wij graag na over een relevant relatiegeschenk, passend bij deze periode van het jaar. Twee uitgevoerde voorbeelden van afgelopen jaar;

Kerstpuzzel – Relaties aan de slag met hersenbreker voor Comhan
Comhan ontwikkelt elk jaar in eigen productie een relatiepuzzel. Hier ondersteunen wij bij met copy en drukwerk. De puzzel van 2018 zat ieder geval verdraaid goed in elkaar, maar of je hem uit elkaar krijgt is dan de vraag…

Jaarkalender – Het nieuwe jaar goed beginnen met Team Switch
Zelf kiezen wij ervoor om in het begin van het nieuwe jaar te communiceren. Dan sturen wij een opzichzelfstaande bureaukalender met een kaart. Ontzettend handig, want we zien ze overal bij klanten opduiken.

Comhan folder
Switch Reclamebureau kalender

De kerstperiode is een mooi moment om klanten, relaties en personeel te bedanken voor de samenwerking. Gebruik dit moment ook. Ga voor wat bij jouw bedrijf en doelgroep past. Traditionele relaties hechten wellicht meer waarde aan een fysieke kaart, maar online kan ook professioneel overkomen. Mits je er op tijd over nadenkt en op tijd mee aan de slag gaat. Als wij kunnen meedenken weet je ons te vinden!

Wil jij na de jaarwisseling ook zo’n Team Switch bureaukalender ontvangen? Vul onderstaand formulier in!