Computerscherm met vergrootglas bij Google search resultaten op gekleurde achtergrond
  • 09 July 2019
  • InspiratieTips
  • 3 minuten

Verhoog jouw online vindbaarheid met Google Ads

In 2000 stond de eerste betaalde Google advertentie tussen de zoekresultaten in Google. Ondertussen zijn betaalde advertenties niet meer weg te denken bij de online zoekmachine. Daarom is betaald adverteren relevanter dan ooit voor jouw business. Door jouw Google Ads campagne op de juiste manier in te richten kan je de online vindbaarheid van de website vergroten. In dit blog kijken we naar Google Ads, onderdeel van Search Engine Advertising genoemd. Want hoe zit dat precies? En hoe kan ik mijn online vindbaarheid vergroten?

Website vindbaar maken

Jouw website is misschien al functioneel ingericht, gebruiksvriendelijk en gericht op conversie. Maar krijgt het genoeg relevante bezoekers? Dat kan met Search Engine Advertising én Search Engine Optimalisation. In dit blog focussen we op SEA. Meer weten over SEO? Klik hier. Door middel van Search Engine Advertising kan je het aantal bezoekers flink verhogen. Logisch want zo kom je met jouw aanbod hoger tussen andere aanbieders te staan in Google. Door advertenties aan te maken via Google Ads adverteer je als jouw doelgroep bepaalde zoektermen gebruikt in Google. Het grote voordeel is dat mensen bewust op zoek zijn naar informatie over een product of dienst. Ontzettend belangrijk om mee te worden genomen in deze overweging. Maar wees je wel bewust dat de zoekresultaten goed afgestemd moeten worden op zoektermen die jouw doelgroep inzet. Als je banken verkoopt wil je niet betaald tussen de zoekresultaten staan als iemand “Bank lening” opzoekt in Google. Gelukkig zijn hier tools en online experts voor om je te helpen.

Google Ads inzetten

Klinkt dit als een kostbare onderneming? Dat valt reuze mee! Het voordeel van Google Ads is dat je alleen betaalt voor resultaat. Resultaat is dit geval een klik op de advertentie. Wordt er niet geklikt op de getoonde advertentie, dan wordt dit ook niet in rekening gebracht. Zo is er voor elk budget een passende campagne te bedenken.

Binnen deze campagnes in Google Ads maak je verschillende specifiekere advertenties aan. Het start allemaal met het kiezen van de juiste doelstelling. Ga je voor het verhogen van het websiteverkeer of kies je om je te richten op concrete verkoop via een webshop? Wil je tussen de veel gekozen woorden in jouw branche staan, of kies je voor een kritischer budget met selectiever gekozen woorden? Overwegingen waar een online marketeer je graag mee helpt.

Strategie en doel van jouw Ads campagne

Per campagne kan via Google Ads een strategie en doel bepaald worden. Op basis van het doel kunnen er criteria ingesteld worden die de doelgroep kleiner maken. Bijvoorbeeld op locatie, tijdstip, en taal. Als je jouw stoelen niet levert buiten een straal van 25 km van jouw bedrijfspand, dan heeft het geen zin om aan die bezoekers de advertentie te tonen. Hetzelfde geldt voor de taal van de advertenties, of woordgebruik dat past bij jouw doelgroep. Wil je vooral tijdens kantoortijden vindbaar zijn? Gebruik dan bijpassende specificaties. Zelfs het dagelijks toegewezen budget voor de campagne kan aangepast worden voor optimaal resultaat.

Google advertenties maken

Onder een specifieke campagne vallen verschillende advertenties. Per advertentie kun je zien hoe vaak hierop is geklikt en dus of deze rendeert. Vaak worden er verschillende advertenties gemaakt per dienst of product waar je op gevonden wilt worden.

Voor elke advertentie schrijf je een pakkende advertentieteksten. Daarnaast koppel je aan elke advertentie zoekwoorden. Dit zijn er maximaal 20 per advertentie. Een zoekwoord is een woord waarop de gebruiker zoekt in Google. Bijvoorbeeld: eetkamerstoel, conferentiestoel, vergaderstoel en meer. Als je een vergaderstoel wilt promoten, dan koppelen we de relevante zoekwoorden aan de advertentie. De samenstelling van de zoekwoorden kan je vervolgens optimaliseren aan de hand van de resultaten.

Door middel van Search Engine Advertising wordt jouw site beter gevonden door Google. Ontzettend belangrijk om gezien te worden als jouw doelgroep op zoek is naar jouw product of dienst. Zeker met alle mogelijkheden om gericht te adverteren in de buurt. Ga zelf aan de slag met campagnes en advertenties of laat een online expert adviseren. Daarnaast is SEA ook deel van ons Online Marketing Pakket, lees er snel meer over. Kortom, onze deur staat open!