Klant

A2B Sharing

A2B heeft passie voor mobiliteit en is ervan overtuigd dat delen makkelijk, flexibel en vooral leuk is. Zeker met auto’s maar ook met andere mobiliteitsvormen zoals de motor, fiets of zelfs boot. Het team van A2B Sharing bedenkt, adviseert en implementeert duurzame oplossingen voor iedereen die bereid is te delen; bedrijven, hotels, VVE’s, bewoners en projectontwikkelaars bijvoorbeeld.

Huisstijl

A2B sharing icoon voor mobiel

Uitdaging

Een huisstijl begint meestal met een bedrijfsnaam. De bedrijfsnaam bestaat vaak uit alleen letters. Bij A2B Sharing hebben we ook te maken met een getal. Het was dus een creatieve uitdaging om daar een stijlvol geheel van te maken. Waar je voor moet waken is dat de combinatie van getallen en letters niet onrustig wordt. We wilden een sterk en herkenbaar beeldmerk creëren met een duidelijk gevoel van sharing.

Aanpak

De briefing van de klant is altijd het vertrekpunt van ons ontwerp. De naam vormt hierin een duidelijke basis voor het uiteindelijke logo. A2B staat voor van A naar B gaan, het cijfer 2 is de verbindende route tussen deze twee punten. Dit cijfer heeft een herkenbare vorm gekregen in het logo dat overal duidelijk terugkomt. Zo creëer je een eigen identiteit. In het logo komt ook een pointer icoon terug. Dit kleine icoon benadrukt dat het om mobiliteit gaat, daarnaast kun je er grafisch alle kanten mee op. Met het logo als basis hebben we ook visitekaartjes, enveloppen en briefpapier ontworpen. Daarnaast zijn we ook aan de slag gegaan met het ontwerpen en ontwikkelen een gloednieuwe website.

 

Huisstijl

Logo A2B sharing

A2B Sharing logo op zwarte achtergrond
Briefpapier, visitekaartje en envelop ontwerp voor A2B Sharing

E-mail handtekening

Email-handtekening van A2B Sharing getoond in een Ipad

Powerpoint lay-out

Vier schermen van de powerpoint van A2B sharing, als onderdeel van de huisstijl

Webdesign & development

Website voor A2B Sharing getoond in een telefoon

Uitdaging

Het ontwerpen en ontwikkelen van websites is iets waar we dagelijks mee bezig zijn. De grootste uitdaging van dit project zat hem vooral in de strakke deadline. Twee weken kregen we de tijd om de website live te zetten. In die twee weken is er een design gemaakt en de complete website is gebouwd.

Aanpak

Na het ontwikkelen van de huisstijl voor A2B zijn we gelijk aan de slag gegaan met de website. De huidige website hebben we als basis gebruikt. Veel content hebben we hergebruikt, daarnaast hebben we verbeteringen aangebracht in de functionaliteiten. Het design hebben we opgefrist, zo is de huisstijl is helemaal doorgevoerd. Dit zorgt ervoor dat het merk A2B ook online staat als een huis.

 

De website van A2B sharing op diversen apparaten