Klant

Avis Professional

Als vakman ben je bij Avis Professional al sinds 1701 aan het juiste adres. In meer dan drie eeuwen tijd heeft dit doorgewinterde merk alle ins en outs van het vakgebied leren kennen en haar producten geperfectioneerd tot dé optimale keuze voor elke professional. De makkelijk bruikbare primers, additieven, afwerkingen en vele andere oplossingen vormen de ideale basis voor de expert die houdt van blijvend resultaat. Sterker nog, al deze verfproducten zijn speciaal ontwikkeld vóór professionals, door professionals. Want, voor wie alleen tevreden is met het állerbeste resultaat, is er Avis!

Rebranding

Uitdaging

Als je al zo lang een sterk merk bent zoals Avis, dan is het op een gegeven moment tijd voor een nieuwe, frisse uitstraling. Daarom werd Team Switch door Pearl Paint Group benaderd voor een gewijzigde vormgeving, een tweetalige productbrochure en een (her)lanceringscampage waarmee nog véél meer impact gemaakt kon worden. Aan de slag dus!

Aanpak

Als eerste hebben we gekeken naar de doelstellingen. Hoe gaat Pearl Paint Group met Avis nu kansen pakken? Het doel werd dus om niet alleen de huidige gebruikers te verrassen met een frisse look & feel, maar ook kijken naar hoe we nieuwe klanten gaan overtuigen te kiezen voor Avis.

Dat heeft er dus toe geleid dat we niet alleen het logo en de verpakkingen opnieuw hebben vormgegeven, maar ook dat we een mooie verkoopbrochure en een inspirerende lanceringscampage mochten realiseren. Bekijk hieronder meer over dit gave project!

Het nieuwe logo

Het oude logo van Avis was volgens Pearl Paint Group toe aan verandering! Wij gaven het logo meer ‘ademruimte’ en voorzagen de uit verfdruppels bestaande bol van een subtiele, maar moderne make-over. Zie jij nog meer details die veranderd zijn? Het logo is nu meer open, waardoor het een stuk frisser oogt en vooral ‘grootser’. Ook de kleur en het letterfont is beetgepakt, waarmee de nieuwe look niet alleen fris is, maar de herkenbarheid blijft! En dat is precies hoe de klant het graag wilde zien.

Van oud naar nieuw

Etiketten

De keuze voor een nieuwe look & feel resulteerde er in dat we maar liefst 127 etiketten mochten vormgeven. De nieuwe etiketten zijn open, overzichtelijk en vol van vloeiende vormen die altijd te herleiden zijn naar de druppelvormen uit het logo. De druppelvormen waren een belangrijk element dat absoluut terug moesten komen in de nieuwe etiketten.

Daarnaast zijn er zeven productgroepen ontwikkeld, met ieder een eigen herkenbare kleur. Met zo’n frisse ‘smoel’ kan het merk de aankomende jaren weer stralen. Zulke mooie producten, daar loop je niet zomaar meer langs!

Uitgelicht etiket - Grondlak Aqua

Brochures

Een overzichtelijke verkoopbrochure is nog altijd een goede methode om vakschilders kennis te laten maken met Avis, of om juist te kijken naar welke mogelijkheden het merk nog méér biedt als een klus een speciaal product vereist. In de nieuwe brochure die we voor Avis ontworpen vormt eenvoud de boventoon. Hij doet wat hij moet doen en als lezer hoef je nooit lang te zoeken naar de informatie de je nodig hebt. En omdat we de producten weergeven in overzichtelijke categorieën weet je precies waar je zijn moet voor jouw favoriete Avis-product. De brochure is beschikbaar in twee talen, Nederlands en Frans.

(Her)lanceringscampagne 'Jij maakt 't verschil'

Zo’n frisse uitstraling voor Avis was ook een mooie kans om naast de huidige gebruikers ook een nieuwe doelgroep en een nieuwe generatie vakmannen en -vrouwen aan te spreken. Met die insteek bedachten wij de campagne “Jij maakt ’t verschil”. Want als vakman maak je écht verschil voor je klanten. En dat natuurlijk ‘gewoon’ met Avis!

In het kader van de campagne ontwierpen wij een lanceringsbox met daarin een folder, de brochure, een kwast en twee handige ‘probeerblikjes’, die als “sneak preview” werden uitgedeeld aan groothandels. De probeerblikjes waren na de lancering als limited edition-oplage ook te vinden bij groothandels, waar schilders ze gratis mee konden nemen om uit te proberen! Zo is het nieuwe Avis helemaal in beeld bij iedere vakman- en vrouw!

Reclame thema

Middelen

Lanceringsbox

Point of sale

Landingspagina campagne

Prijzen

Adverteren in een vakblad

Social posts