Klant

Bolivia professional

Vakbekwaam, tijdsbewust en resultaatgericht: de schilder van nu kent zijn vak als geen ander en is even onmisbaar als altijd. Bij Bolivia begrijpen ze dat. Daarom voorzien zij iedere schilder van de beste vul-, plamuur- en reparatieproducten. De producten zijn van de allerhoogste kwaliteit, omdat zij geloven in de liefde voor het schildersvak.

Rebranding

UITDAGING

In de afgelopen jaren heeft Bolivia veel nieuwe producten aan het aanbod toegevoegd, elk met een nét iets ander uiterlijk dan de vorige. Het resultaat was een incoherent assortiment zonder al te veel eenheid, waarvan het design van de oudere producten ook al enige jaren uit de tijd was.

AANPAK

Met één uitstraling voor álle producten van Bolivia als doel zijn we begonnen met het creëren van een frisse look in herkenbare kleuren voor alle blikken, flessen en tubes. Wie goed kijkt zal zien dat de groene vlakken op elk etiket geïnspireerd zijn door de textuur die ontstaat als je met een plamuurmes plamuur aanbrengt. Ook de ‘o’ in Bolivia bevat een kleine plamuurstreep. Zo zegt de uitstraling van het logo en de etiketten al véél meer over het product dat er in zit. Daarnaast hebben nu alle middelen van Bolivia hetzelfde herkenbare design, met een verdubbeling van de verkoop als gevolg!

Verpakkingen

Resultaat

De nieuwe look en de duidelijke eenheid in uitstraling van de producten van Bolivia hebben een opmerkelijk effect gehad op de verkoop in de afgelopen periode. “We hadden rekening gehouden met een bepaalde stijging van de verkoop door het nieuwe uiterlijk, maar nu blijkt dat er meer dan dubbel zoveel producten van Bolivia verkocht worden. En dat hadden we echt niet durven dromen!”, aldus Esther van Kerkvoorde, de Marketing & Sales Manager van Pearl Paint Group. Zo wordt Bolivia een duidelijk voorbeeld van wat een heldere en passende huisstijl voor invloed kan hebben op de verkoop van een product.

Brochure