Klant

Brouwer Transport

Logistieke diensten; compleet, kwalitatief hoogwaardig en gepersonaliseerd. Brouwer verzorgt, met inmiddels 80 jaar ervaring, nationale distributie in eigen beheer, warehousing, Value Added Logistics en internationaal groupagevervoer via geselecteerde vaste partners.

BROUWER EMPLOYER BRANDING

Rood, wit en blauw campagnelogo 'op weg naar 500 euro' met vrachtwagenstuur

Uitdaging

Brouwer Transport zoekt nieuwe collega’s. Distributiechauffeurs met name, om alle klanten optimaal te blijven bedienen. Hiervoor werkt Brouwer Transport aan een Employer Branding nu er sprake is van een krappe arbeidsmarkt. Daar wordt Team Switch voor ingezet. Naast de huidige wervingsactiviteiten werkten we samen aan een referral campagne, waarbij eigen medewerkers worden gestimuleerd in hun eigen omgeving te werven.

Aanpak

In een herkenbare Brouwer Transport-stijl bedachten we het thema ‘OP WEG naar €500,-’, ontwikkelden we een logo, mailing, een pakkende stuurhanger voor in elke vrachtwagencabine, we deelden de spelregels, hingen posters door het hele pand en deden meer. Bekijk nu alle uitingen die Team Switch heeft gecreëerd.

Activatie Brouwer Transport

Lantaarnpaal reclame Transport employer branding
Brouwer transport employer branding
Branding Brouwer transport
Stuurhanger voor in vrachtwagencabine met blauw rood ontwerp - Brouwer Transport zoekt chauffeurs
Poster met logo 'Op weg naar €500' - Arbeidsmarktcampagne voor Brouwer Mijdrecht

Wervende poster

Kaart met de spelregels van de actie

Voor- en achterkant blauwrode brochure - Brouwer zoekt chauffeurs

Diverse interne posters

Diverse posters voor actie om chauffeurs te werken - Brouwer Transport vindt personeel door arbeidsmarktcampagne

Persoonlijke brief op het huisadres

Voor- en achterkant brief aan medewerkers - Directie Brouwer transport moedigt medewerkers aan
Facebook post in Brouwer-stijl - Ruim baan voor een leuke collega

Facebookpost

Logo van Brouwer Transport

Uitdaging

Chauffeurs zijn moeilijk te vinden. Laat staan hele goede die zich representatief kunnen presenteren. Die kwaliteit op waarde weten te schatten. En die overwegen een stap te maken. Dus Is het zaak dat Brouwer zich aantrekkelijk presenteert bij chauffeurs die in zijn voor een nieuwe carrière. En ook bij huidige medewerkers die zich niet mogen laten verleiden door andere transportondernemingen.

Aanpak

Brouwer Transport kiest ervoor om lokaal en regionaal te adverteren in weekbladen. Dat had veel impact, omdat niet alleen de kandidaten, maar ook hun omgeving reageerde op de oproep in de advertentie. Verder organiseert Brouwer een personeelsfeest dat een pakkend thema kreeg; “Las Vegas Casino Stijl”. Daarmee zet Brouwer Transport de achterdeur op slot en zullen minder mensen overwegen een stap buiten Brouwer te zetten. Bovendien is er een aanzet gemaakt tot een referral-campagne, waarbij de medewerkers stimuleren om ook in hun netwerk te kijken naar geschikte kandidaten.

Interne poster

Poster voor het bedrijfsfeest in Las Vegas stijl van Brouwer Transport

Uitnodiging personeel

Uitnodiging voor het Brouwer bedrijfsfeest in Las Vegas stijl

Advertising - Personeel werven

Advertenties voor Brouwer transport