Klant

Femco

Femco® Draintechnology is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van hoogwaardige olie aftappluggen, milieupluggen en Mobiele Service Units. Zij zijn dan ook marktleider op dit gebied. Met deze systemen kunnen op een snelle, duurzame en vooral veilige manier olie ververst worden uit machines, voertuigen en hydraulische systemen. De olie aftapsystemen helpen om de onderhoudsduur te verkorten en zijn dé oplossing voor vlootmanagement.

Internationaal verkoopplatform

Logo Femco

Uitdaging

Ontwikkel een stabiel verkoopplatform voor Femco waarmee dealers een eigen webshop krijgen. Belangrijkste voorwaarde is, naast stabiliteit, specifieke talen en valuta, dat de producten voor alle dealer webshops vanuit één locatie beheerd worden.

Aanpak

Voordat we zijn gestart met het ontwikkelen van de dealer webshops, hebben we onderzoek gedaan naar de verschillende mogelijkheden om de producten vanaf één centrale locatie makkelijk te beheren. Belangrijk hierbij was ook de mogelijkheid om met verschillende valuta en talen te werken. De basis van de dealer webshops is de huidige webshop van Femco. Vervolgens zijn er een aantal onderdelen aanpasbaar gemaakt per specifieke dealer zoals; de kleuren, de standaard teksten en logo’s e.d. Zo krijgt de dealer een eigen shop in zijn eigen kleuren. zodat de bestelling soepel volgens de wetgeving en specifieke BTW tarieven van het desbetreffende land verloopt.

WEBSHOPDESIGN EN DEVELOPMENT

Website voor Femco op laptop, desktop, tablet en smartphone

Bekijk de dealerwebshops op www.drainplug.com

Webshop

Logo Femco

Uitdaging

Ontwikkel een stabiel verkoopplatform voor Femco met een efficiënt en intuïtief design voor de gebruiker. Met daarnaast een filtersysteem waarmee de klant op een gebruiksvriendelijke en snelle manier het benodigde product op kan zoeken.

Aanpak

Voordat er is gestart met het ontwikkelen van de webshop is er uitgebreid onderzoek gedaan naar de huidige webshop en de content die hergebruikt kan worden. Vervolgens is er een indeling gemaakt en gestart met het programmeren van alle achterliggende techniek. De combinatie van efficiënte techniek en een intuïtief ontwerp zorgen voor een succesvolle webshop die op alle devices goed werkt.

Webshop Femco

Ontwerp voor de website van Femco in verschillende schermen
Femco webshop product in scherm van een iPhone