Klant

Gemeente De Ronde Venen

De kernen Mijdrecht, De Hoef, Wilnis, Amstelhoek, Waverveen, Vinkeveen, Baambrugge en Abcoude vallen onder één gemeente, gemeente De Ronde Venen. Hier werken ca. 320 collega’s om echt een verschil te maken voor de inwoners.

Aan de bak-campagne

Uitdaging

Hoe motiveer je alle inwoners van de gemeente om bewuster aan de slag te gaan met het scheiden van afval? Gemeente De Ronde Venen kwam met deze vraag bij ons, waarna we aan de slag gingen met het bedenken van een impactvolle campagne.

Aanpak

Om de doelgroep in beweging te krijgen, willen we laten zien dat het goed scheiden van afval eigenlijk heel eenvoudig is. Het vertrekpunt: een enthousiasmerende campagne met de slogan “Aan de bak! Met meer gemak” om mensen aan te moedigen om mee te werken aan een betere afvalscheiding en ze te laten zien dat goed scheiden best makkelijk is! Om de boodschap goed over te brengen, hebben we een brede selectie aan middelen bedacht die inwoners niet alleen motiveren, maar ook op weg helpen.

Website

Als je kijkt op de website drvaandebak.nl, zie je direct de opvallende en ludieke foto’s van Hans van Veen, het gezicht van de campagne. Tijdens de afvalquiz zal Hans tevens schitteren als quizmaster in zijn opvallende roze pak, met de knalroze container én roze loper, waardoor je niet om de campagne heen kan!

Fotografie

Dit busje van de Gemeente hebben we omgetoverd tot een opvallend en kleurrijk uithangbord met de boodschap “Aan de bak! Met meer gemak”. Hierdoor trekken we de aandacht van de vele inwoners die het busje dagelijks zien rijden en kunnen we hen op een leuke manier inspireren om bewuster om te gaan met afval!

Auto

Kooiwagen

ESH-posters

Containerhangers

Deze klikohangers hebben we bedacht om op een leuke en luchtige manier de inwoners die nu al goed scheiden, te laten weten dat ze lekker bezig zijn en dat ze bijdragen aan een beter milieu! Komen de vuilnismannen een overvolle grijze container tegen? Dan kunnen ze een andere hanger met tips achterlaten.

Dé Afvalquiz

Hoe goed is de kennis van de inwoners van De Ronde Venen als het gaat om het scheiden van afval? Met een quiz kom je daar snel genoeg achter! Met een bijpassende banner worden inwoners uitgedaagd hun kennis te testen en zo meer bewustwording te creëren.

Aan de bak Award

Een beetje competitie kan een actie nog meer tot leven brengen! Daarom hebben we een de “Aan de Bak” award gemaakt, een prijs die we kunnen uitreiken aan buurtbewoners die bijdragen aan een schonere en duurzamere omgeving door afval beter te scheiden. Met deze award willen we niet alleen een extra motivatie bieden aan de inwoners van De Ronde Venen, maar ook laten zien dat we hun inzet waarderen en erkennen.

Arbeidsmarktcampagne

Groen logo van gemeente De Ronde Venen

Uitdaging

Huidige medewerkers en toekomstige medewerkers zijn ontzettend belangrijk voor een organisatie. Ook voor gemeente De Ronde Venen, die met een arbeidsmarktcampagne wil laten zien waarom werken bij een gemeente zo waardevol is. Omdat je bijdraagt aan een mooie, sociale en veilige gemeente bijvoorbeeld. Zo onderscheidt gemeente De Ronde Venen zich van andere bedrijven, die ook zoeken naar getalenteerd personeel.

Aanpak

Bij de gemeente heb je een baan die er écht toe doet. Dit was het uitgangspunt voor onze campagne, die samenkomt in de website werkenvoorderondevenen.nl. Hier kan je niet alleen terecht voor vacatures, maar lees en bekijk je de verhalen van de ambassadeurs uit de organisatie. Deze arbeidsmarktcampagne lanceerden we intern met opvallende uitingen. In samenwerking met de gemeente onthulden we een bedrukte auto tijdens het persmoment, daarnaast zorgen we samen met de gemeente voor een optimale online aanpak. Bekijk hieronder de uitwerkingen.

Arbeidsmarktcampagne gemeente De Ronde Venen

Groene achtergrond met wit logo - Een baan die er echt toe doet voor gemeente De Ronde Venen

Campagneslogan

Waarom ga je aan de slag bij de gemeente? Wel, daar heb je een baan die er écht toe doet! Met deze campagneslogan laten we zien dat je bij de gemeente niet zomaar een baan hebt, integendeel, hier kun je echt verschil maken!

Website

De overzichtelijke website staat vol met verhalen van medewerkers die dagelijks het verschil maken in het woon- en werkplezier in gemeente De Ronde Venen. De bijbehorende foto’s ondersteunen dit verhaal. En uiteraard is er meer dan genoeg ruimte voor het vacatures, uitgelichte nieuwsberichten en filmpjes die je een kijkje achter de schermen geven.

Gehele website ontwerp werkenvoorderondevenen.nl - voor gemeentelijke arbeidsmarktcampagne

Met een kleine knipoog op het koffiebekertje en een kaartje op de deurmat motiveren we de huidige medewerkers van de gemeente om ook in hun eigen omgeving te zoeken naar nieuwe collega's!

Bedrukte koffiebeker - Voor wie haal jij straks een bakkie? Arbeidsmarktcampagne gemeente
Voor- en achterkant ansichtkaart - arbeidsmarktcampagne voor de gemeente De Ronde Venen

Kick-off

Met een lancering op het Raadhuisplein voor het oog van de media en een opvallende bedrukking op de bus weten nu alle inwoners dat je bij gemeente De Ronde Venen een baan krijgt waarmee je op een positieve manier impact maakt op de samenleving!

Bedrukte witte Volkswagen bus - Kom werken bij gemeente De Ronde Venen
Blauw groene poster om een lantaarnpaal - Wervende campagne voor de gemeente
Flap om lokale krant - Kies voor een baan die er echt toe doet om het nieuwsblad De Groene Venen
Achterkant actieflap om de Groene Venen - Wervende advertentie voor de gemeente

Fotografie

Met sprekende beelden waarin de mensen die het allemaal mogelijk maken laten we zien de iedere medewerker er toe doet. Daarnaast is er ook een mooie bijrol voor de prachtige landschappen van De Ronde Venen.

Groenmedewerker naast een boom - Aan het werk voor gemeente De Ronde Venen? Bekijk werkenvoorderondevenen.nl
Communicatiemedewerker voor een whiteboard - Ook aan de slag op de communicatieafdeling? Bekijk werkenvoorderondevenen.nl
Ambtenaar in gesprek over veiligheid met de politie - Constant werken aan een veilige gemeente? Bekijk werkenvoorderondevenen.nl
Sfeerbeeld met fietser en auto in De Ronde Venen - Meer fotografie vind je op werkenvoorderondevenen.nl