Klant

Gemeente Leidschendam Voorburg

Gelegen in de provincie Zuid-Holland, biedt de gemeente Leidschendam-Voorburg een unieke combinatie van stadse flair en landelijke charme. Met ongeveer 80.000 inwoners is deze bruisende gemeente het resultaat van een fusie van de gemeenten Leidschendam en Voorburg. Hier vind je voorzieningen die het hart van de inwoners en bezoekers veroveren in een schilderachtige omgeving vol activiteiten.

Laat Je Verrassen

Uitdaging

Gemeente Leidschendam-Voorburg wil graag meer (lokale) bezoekers trekken en haar prachtige recreatiegebieden op de kaart te zetten. Wij ondersteunen ze hierbij met een succesvolle campagne. De uitdaging van deze campagne is om een unieke en aantrekkelijke boodschap te creëren die de aandacht van toeristen trekt en hen aanspoort om de gemeente te bezoeken en te genieten van de vele recreatieve activiteiten en culturele bezienswaardigheden.

Aanpak

Om de gemeente Leidschendam-Voorburg als aantrekkelijke bestemming voor recreatie en toerisme te promoten, hebben we een campagne ontwikkeld met als focus de natuur, cultuur en culinaire mogelijkheden in de regio, waar bewoners en bezoekers zich nu niet altijd van bewust zijn. Met het campagnethema “Laat Je Verrassen” hebben we de nadruk gelegd op de veelzijdigheid van de gemeente en haar verborgen schatten.

Themabeeld

Het themabeeld voor de campagne is typisch Leidschendam-Voorburg. Niet alleen maakt het gebruik van de huisstijlkleuren van de gemeente, maar de typografie is ook afkomstig uit het officiële huisstijlhandboek. Om aan te geven dat het om locaties binnen de gemeente gaat, is er bovendien een Google Maps-pointer toegevoegd. Handig, want zo is direct duidelijk waar de informatie die je ziet betrekking op heeft.

Maar dat is niet alles. Om ervoor te zorgen dat het themabeeld ook goed tot zijn recht komt op een gekleurde achtergrond, is er een witte omlijning rondom aangebracht. Op die manier kan het themabeeld zonder problemen op allerlei verschillende achtergronden worden gebruikt, zonder dat de kwaliteit verloren gaat. Zo draagt het themabeeld niet alleen bij aan de herkenbaarheid van de gemeente, maar ook aan de gebruiksvriendelijkheid van de website of applicatie waar het beeld wordt toegepast.

Webdesign

Het ontwerp van de “Laat Je Verrassen”-site is naadloos afgestemd op de campagne.. Door de herkenbare kleuren uit het huisstijlhandboek te gebruiken en het campagnelogo toe te passen, is het resultaat een unieke, onderscheidende en aansprekende website voor de gebruiker. Daarnaast voldoet het webdesign aan de laatste WCAG-eisen. Op de site vind je een handig overzicht van álle activiteiten binnen de gemeente, die je kunt filteren o.b.v. verschillende kenmerken.

Nieuwsbrief

Om ervoor te zorgen dat de nieuwsbrief niet alleen informatief is, maar ook aantrekkelijk, hebben we een nieuwsbrief op maat ontwikkeld met een heel eigen design. Elk kwartaal sturen wij deze nieuwsbrief naar alle ondernemers in de gemeente, zodat zij op de hoogte blijven van belangrijke ontwikkelingen en activiteiten. Op deze manier willen we de ondernemers, verenigingen en andere belangengroepen nog meer betrekken bij de campagne en hen op een aantrekkelijke manier informeren over wat er speelt in de gemeente.

Busreclame

Voor de campagne hebben we ook een lijnbus ingezet als mobiel reclamebord. Op het ontwerp van de bus staan verschillende personen die allemaal iets gaan ondernemen in de gemeente, zoals winkelen, een rondje fietsen door de natuur, zwemmen of een sport gaan beoefenen. Zo brengen we op een aantrekkelijke manier de vele mogelijkheden van de gemeente onder de aandacht en hopen we mensen te inspireren om meer in de gemeente te ontdekken.

De Vlietdagen

Folder

Ontdek alle leuke activiteiten die Leidschendam-Voorburg te bieden heeft met deze folder, beschikbaar in zowel het Nederlands als het Engels en verkrijgbaar bij o.a. het VVV informatiepunt. Naast de leukste highlights, delen we handige tips en interessante weetjes. De folder is gedrukt op biotop papier, gemaakt van 100% gerecycled papier. Door te kiezen voor biotop papier draagt de gemeente bij aan een meer duurzame en milieuvriendelijke productie van drukwerk. Neem snel een kijkje in de folder en ontdek de gemeente op een verantwoorde manier!

Advertentie in recreatiekrant

Tweemaal per jaar is er een uitgave van de Recreatiekrant Noord-Holland en Zuid-Holland. Enerzijds gaat deze over waar je in beide provincies lekker op vakantie kunt, anderzijds komt naar voren wat er allemaal mogelijk is op het gebied van een dagje uit. Met een oplage van 50.000 stuks  die te vinden zijn op servicepunten, zoals toeristische informatiepunten en het toeristische bedrijfsleven (B&B’s, hotels, vakantieparken, musea en deelnemende partijen) komen onze advertenties precies bij de juiste doelgroep terecht. In de advertentie richten we ons op ‘een dag recreëren in de gemeente Leidschendam-Voorburg’.

Templates voor sociale media

Via een eigen social media-kanaal of Facebook en Instagram worden de leukste uitjes en activiteiten in de gemeente uitgelicht. We ontwikkelden verschillende sjablonen waarmee de gemeente op een makkelijke manier content kan maken en publiceren.

Toolkit voor ondernemers

Promobox

Om de betrokkenheid van ondernemers bij de campagne te vergroten, hebben we een promobox ontwikkeld. Deze promobox bevat een persoonlijk kaartje van de wethouder, een link naar promotiemateriaal, stickers voor op de deur en posters om in de zaak op te hangen. Door als ondernemer gebruik te maken van deze materialen, laat je zien dat je betrokken bent bij onze campagne. Bovendien zijn de posters voorzien van een QR-code met UTM tag, waarmee we kunnen achterhalen hoeveel bezoekers via de posters op de website zijn gekomen. Alle materialen werden verpakt in een brievenbusdoosje met een eigen ontworpen etiket. Zo wordt het voor ondernemers makkelijk gemaakt om deel te nemen aan onze campagne en deze te ondersteunen.

Kaart van wethouder

Verschillende posters

Zichtbaar bij iedere winkel

OOH posters magazine 2023

ESH-poster

OOH posters magazine 2022

ABRI

ESH-poster

Tas met deurhanger

Om de campagne meer onder de aandacht te brengen, bedachten we deze duurzame tas met eigen logo, gemaakt van vier gerecyclede PET-flessen. Het materiaal maakt de tas sterk en slijtvast. Ideaal voor dagelijks gebruik! Bij de tas hebben we een tashanger gemaakt, waarmee we meer opvalwaarde creëren, maar waarmee we ook een doorverwijzing maken naar de website LVverrast.nl.