Klant

Johan Cruijff ArenA

Eigenlijk behoeft de Johan Cruijff ArenA geen introductie. Dit iconische stadion bepaalt sinds 1996 de skyline van Zuid-Oost en is in de loop der jaren uitgegroeid tot waar icoon. Jaarlijks betreden miljoenen bezoekers van voetbalwedstrijden en concerten de iconische roltrappen, op weg naar een middag of avond vol (sport)entertainment. Daarnaast valt het stadion bij grote en kleine bedrijven in de smaak als onvergetelijke locatie voor vergaderingen, bedrijfsfeesten en andere events. Team Switch ondersteunt de Johan Cruijff ArenA met concepten en vormgeving voor communicatie rondom concerten, events en duurzaamheid.

Events om nooit te vergeten

UITDAGING

Op de EventSummit krijgen evenementenlocaties de kans zichzelf te presenteren. Daarvoor hebben ze allemaal een stand met scherm van dezelfde omvang. Wil je er tussenuit springen, dan moet de boodschap dus extra opvallen!

AANPAK

Waar veel evenementenlocaties kozen voor sfeerbeelden van de locatie zelf, gingen wij een stapje verder. Iedereen weet namelijk al hoe de Johan Cruijff ArenA eruitziet. En dus besloten wij te focussen op het ‘onvergetelijke’ van een evenement in het bekendste stadion van Nederland! Want een bezoekje aan de Johan Cruijff ArenA wil je je toch je hele leven blijven herinneren?

Banner EventSummit

Royal Delft-miniatuur

UITDAGING

Met deze door Royal Delft vervaardigde miniatuur haal je de Johan Cruijff ArenA in gewoon in huis! Zo herbeleef je dag in, dag uit grootse herinneringen met het kleinste stadion van Nederland. Eerder was er al een unieke, handgemaakt versie, maar nu is dit bijzondere geschenk tegen een lagere prijs ook beschikbaar voor een bredere doelgroep. Team Switch kreeg de uitdaging hier een advertentie en content voor sociale media voor te bedenken.

AANPAK

Team Switch bedacht het concept van de advertentie, verzorgde een gedeelte van de fotografie en deed daarna de opmaak. In eerst instantie verscheen de advertentie in ABA-magazine, maar later was hij ook te zien op de social media-kanalen van de Johan Cruijff ArenA.

Narrowcasting

Advertentie in ABA-magazine

Brandbook

UITDAGING

Een groot en sterk merk als de Johan Cruijff ArenA heeft duidelijke regels voor elke vorm van on- en offline communicatie. Dat is ook wel nodig, omdat het stadion een uitgebreide lijst aan partners kent die zaken bedenken, vervaardigen of communiceren uit naam van de Johan Cruijff ArenA. Voor die partners was er al een handleiding met stijlregels voor elke vorm van communicatie, die wij om mochten bouwen tot een professioneel en overzichtelijk brandbook.

AANPAK

Eenvoud en overzicht, dat waren de toverwoorden. Als je als grafisch ontwerper van ArenA-merchandise wilt weten hoe je het logo correct moet gebruiken, wil je daar duidelijke regels voor hebben die makkelijk te vinden zijn. En dat maakt ons inzichtelijke brandbook mogelijk. Zo hebben alle partners van de Johan Cruijff ArenA één helder naslagwerk.

Posters webshop concert-merchandise

UITDAGING

Als je favoriete artiest in de Johan Cruijff ArenA speelt hoef je niet meer uren in de rij te staan voor de tafel met mokken, t-shirts en andere merchandise. Dit kun je tegenwoordig eenvoudig online bestellen via een eigen webshop. Aan Team Switch de uitdaging om dit met posters en berichten op de schermen in het stadion bekend te maken.

AANPAK

Spelen met herkenbaarheid om impact te maken, dat werd onze insteek toen we deze posters mochten ontwerpen voor concerten van The Rolling Stones en Ed Sheeran. Alle uitingen bevatten een speling op de titel van bekend nummer van de artiest die die avond speelt. Dus, vanaf heden is het: “You Can’t Always Get What You Want (Until Now)”, dankzij de overzichtelijke webshop van de Johan Cruijff ArenA!

Narrowcasting

Social posts

Communicatie recyclesysteem

UITDAGING

De Johan Cruijff ArenA is een van de groenste stadions ter wereld en strijdt hard om dit te blijven. Met het nieuwe recyclesysteem gaat het stadion de strijd aan met de verspilling van plastic bekers. Team Switch werd gevraagd het systeem uit te leggen in overzichtelijke stappen.

AANPAK

Hoe leg je iets eenvoudig uit aan tienduizenden bezoekers? Team Switch bedacht een zo eenvoudig mogelijk stappenplan waarmee het nieuwe systeem op een heldere manier, zonder verdere uitleg, geïntroduceerd kan worden. Daarnaast voorzagen we dit stappenplan van een frisse opmaak die voor iedereen te begrijpen is.

Online banners

UITDAGING

Iedereen die “Johan Cruijff ArenA” hoort, zal ongetwijfeld denken aan grootse concerten en sfeervolle voetbalwedstrijden. Maar het stadion staat voor meer dan dat. De ArenA biedt namelijk ook grote en kleine ruimtes voor onvergetelijke business-events. Aan ons de taak om dit met online banners duidelijk te maken!

AANPAK

Team Switch bedacht het concept en verzorgde de opmaak van de banners. En gedurende dat proces kwamen we uit op een passende voetbalreferentie, die slaat op de mogelijkheid van het stadion om onderdak te bieden aan kleine, maar ook héle grote events.

Banner - bedrijfsevenementen

Banner - kerst

Cadeaus om mee te scoren

UITDAGING

Tijdens de feestdagen maak je een doorgewinterde voetbalfan natuurlijk écht blij met een cadeautje uit webshop van de Johan Cruijff ArenA. Aan ons de taak om dat bekend te maken!

AANPAK

Het rood-wit van de Johan Cruijff ArenA heeft van nature al een Kerst-achtige uitstraling. Nu was er daarnaast nog een passende slagzin nodig. En die schrijft zichzelf, natuurlijk!

Gebruik logo Insta Feed door JCA