Klant

Nedal Aluminium

Nedal aluminium ontwikkelt, produceert en verkoopt aluminium profielen en lichtmasten. Met ruim 80 jaar ervaring kan men rekenen op Nedal als het gaat om het leveren van producten met een hoge toegevoegde waarde voor veeleisende toepassingen.

Grote lichtbeurs in Frankfurt

Uitnodiging voor beurs van Nedal getoond op een tablet

Uitdaging

Nedal stond in maart op een grote lichtbeurs in Frankfurt. We wilden dat de standbemanning goed voorbereid en met veel zelfvertrouwen nieuwe leads kon werven. Dat hebben we op verschillende manieren weten te bereiken. De stand zag er top uit, de mensen van Nedal hadden een goed verhaal en de beursgangers voelden zich welkom. Dan is er een goede basis om te kunnen scoren en als we de klant mogen geloven is dat behoorlijk goed gelukt.

Aanpak

Gebaseerd op het doel wat Nedal had voor de Light + Building beurs en de boodschap die men wilde overbrengen, bedacht Team Switch de basis van de Nedal beursaanpak. Team Switch briefde de standbouwer en bedacht een even effectieve als efficiënte looproute. Daarnaast maakten we de diverse communicatiemiddelen; van folder en leaflets tot waterflesjes en informatieborden. Ook bedachten en verzorgden we de online uitnodiging, de beursactie, de online-after-sales-aanpak, de beurskleding, de videopresentatie en kick-off met standbemanning.

Beursstand aankleding

3D visualisatie van de beursstand van Nedal

Instructie folder personeel

Beurshandboek voor Nedal Aluminium

Logo voor de beurs 80 jaar Nedal

Speciaal logo voor het 80 jarig bestaan van Nedal
Speciaal ontworpen logo voor het 80-jarige jubileum van Nedal Aluminium

Flesjes water

Waterflesje voor Nedal

Beursstand, uitnodiging, beurscadeau en leaflets

Uitdaging

Elk jaar staat Nedal met hun lichtmasten op de Dag van de Openbare Ruimte in de Jaarbeurs in Utrecht. Aan ons de uitdaging om een volledige beursaanpak te verzorgen, passend bij wie Nedal is en waar Nedal voor staat.

Aanpak

Een totaalaanpak verhoogt het succes van een beursdeelname. Daarom zijn wij niet alleen aan de slag gegaan met een onderscheidende beurswanden, maar ook met een uitnodigingstraject, PR-kopij, folders en een landingspage voor het bestellen van gratis toegangsbewijzen. Voor extra bezoek op de stand en eenvoudige after sales bedachten we een actie; “Stuur je leukste foto en we printen ‘m op aluminium”. Dat resulteert in extra bezoeken na de beurs bij relaties.

 

 

 

Aankleding beursstand

Beursstand voor Nedal Aluminium

Digitale uitnodiging beurs

Nieuwsbrief van Nedal op de smartphone

Product flyers

Botsveilige masten, je leest er alles over in deze brochure van Nedal
Leaflet voor Nedal over het HDPE grondstuk
Brochure voor Retroline serie voor Nedal Aluminium
Keen on green leaflet ontwerp voor Nedal Aluminium voor- en achterkant
Invulmateriaal voor beursbezoeker voor Nedal

Beurscadeau

Stationary, website, prezi en meer

nedal beeldmerk

Uitdaging

Nedal is al 80 jaar een begrip in de wereld van aluminium. De uitdaging die voor ons lag was om vanuit een iets andere positionering een nieuwe look & feel te ontwikkelen, die ook nog steeds typisch Nedal is.

Aanpak

Door subtiele en doordachte aanpassingen hebben we een strak beeld neergezet. En is Nedal nog steeds echt Nedal.

Nieuwe

logo

nedal aluminium logo blauw vlak

Huisstijl

nedal huisstijl

Webdesign -en development

Nedal website smartphone

Uitdaging

Na het ontwikkelen van een nieuw logo en de bijbehorende huisstijl is de nieuwe stijl doorvertaald naar de website. Een mooie uitdaging, want de voormalige website bestond uit twee aparte websites, één voor elke business unit, en was meertalig.

Aanpak

Voordat onze artdirectors aan de slag gaan kijken ze eerst uitgebreid gekeken naar de bestaande websites. Op basis daarvan zijn er concrete verbeteringen en aanpassingen geformuleerd. Daarna is de UX-designer een structuur en grove schets gaan maken om ervoor te zorgen dat de gebruiker straks intuïtief de website gebruikt. Dit is het moment dat de artdirectors aan de slag gaan met het ontwerpen van de website. Tegelijkertijd start de copywriter met een zoekwoordenanalyse en aan de hand van de ontwerpen worden vervolgens de teksten op basis van SEO geschreven. Uiteraard is de website volledig responsive en weer meertalig. Deze aanpak heeft geresulteerd in een toegankelijk, modern en strak design.

Responsive design

Geschikt voor smartphone, tablet en desktop

Nedal website responsive

Prezi presentatie