Klant

Van Schie

Van Schie is actief in de gehele breedte van de grond-, weg- en waterbouw. Men voert al meer dan 50 jaar werken uit voor de overheid, projectontwikkelaars, aannemers en particulieren. Van Schie B.V., Van Schie Kraanverhuur B.V., Mowi-Nederland B.V., HP Staal BV en Janson Bridging BV zijn allen onderdeel van de Van Schie Groep. Van Schie is succesvol door de nuchtere aanpak en frisse presentatie die duidelijk maakt dat ze meer van oplossingen dan problemen houden.

DIRT DOZER 404 pagina

Geïllustreerde bulldozer met Van Schie logo voor een hoop aarde

Uitdaging

Bij de bouw van de nieuwe website voor Van Schie gaven ze aan iets bijzonders te willen voor de 404-pagina, een spelletje bijvoorbeeld. Nu hadden we deze vraag niet eerder gehad van een klant. Maar… wie niet waagt, wie niet wint. Dus we zijn aan de slag gegaan om een passend spel te bedenken.

Aanpak

De eerste versie van het spel ‘Dirt Dozer’ was uitsluitend beschikbaar voor desktop, niet leuk voor de mobiele bezoekers. We hebben het spel doorontwikkeld, en volledig responsive gemaakt. Zo kunnen gamers op alle apparaten een gooi doen naar de highscore. Benieuwd naar het spel? Speel de Dirt Dozer via deze link, en ruim zo veel mogelijk grond op voor de tijd om is.

Tablet in de hand met Dirt Dozer spel - speel dit op de 404-pagina van Van Schie

Responsive game

Speelbaar op desktop, mobiel en tablet

Ipad op zwarte achtergrond - de game Dirt Dozer in actie

VAN SCHIE WEBSITE

Van Schie beeldmerk

Uitdaging

Als specialist in infrastructuur is van Schie continu in beweging, zeker ook online! Het was namelijk de hoogste tijd om de website te voorzien van een nieuw jasje, met een grootse en moderne uitstraling. De vele diensten die Van Schie aanbiedt kunnen overweldigend zijn, samen met Team Switch is Van Schie opzoek gegaan naar een nieuwe structuur met als einddoel een betere ervaring voor de bezoeker.

Aanpak

Bij het ontwikkelen van de website zijn we op zoek gegaan naar de juiste indeling en structuur. In het ontwerp kwam deze informatie samen met de stoerheid en kracht die Van Schie wil uitstralen. Dit is gelukt door foto’s en video’s van grootse projecten echt op de voorgrond te zetten. Samen met krachtige kopregels en nuchtere teksten past dit precies bij Van Schie. We maakten verschillende iconen, passend bij de verschillende diensten. Daarnaast zorgen de beweging in de buttons voor dynamiek.

Website Van Schie

Desktop scherm, laptop, tablet en smartphone met hierin het ontwerp van de nieuwe VanSchie website
Volledige ontwerp van de homepagina van de Van Schie website

Bekijk hier het eindresultaat van dit grootse websiteproject voor Van Schie.

Future Proof Beurspresentatie

Van Schie Groepspresentatie Future Proof logo

Uitdaging

Van Schie Groep bestaat uit 3 sterke specialisten in infra. Namelijk HP Staal, Janson Bridging en Van Schie. Samen zijn deze partijen continu in beweging. Dit willen ze uitstralen tijdens de Infratech beurs, op een gemeenschappelijke stand. De uitdaging zat hem in het vinden van het juiste groepsbeeld en stijl voor verschillende uitingen.

Aanpak

Samen Van Schie zijn we diverse opties voor een krachtig groepslogo uit gaan werken. We kwamen tot een sterk zwart logo, waarin de aparte logo’s van de drie infra specialisten samenkomen. De unieke kleuren uit de logo’s van de drie partijen brengen we terug met een verloop (blauw, groen en rood. Geel is als hoofdkleur gekozen om het geheel meer kracht bij te zetten. Deze Van Schie Groep stijl is terug te vinden op onder andere de kaartjes, bekers, advertenties en uitnodigingen.

Uitnodiging

Staande en opengeslagen brochure voor Van Schie Group voor groepspresentatie

Advertentie

Folder van de Van Schie group op een grijze achtergrond

Aankleding evenement

Beker, visitekaartje, pepermuntjes en brochure als onderdeel van de beurspresentatie

Website

Laptop met website ontwerp als ondersteuning van de beurspresentatie van de Van Schie groep

Web design & development

Van Schie websitedesign op een iPhone

Uitdaging

Van Schie is een groot bedrijf dat we groots willen neerzetten. De duidelijke en herkenbare huisstijl (die we al eerder maakten) is de basis geweest van het design. De website moet gebruiksvriendelijk zijn en erg functioneel op ieder device.

Aanpak

Met de klant goede afspraken gemaakt over de vindbaarheid en de belangrijke eigenschappen van de oude website. Veel dingen hebben we anders gedaan en verbeterd. We hebben vier verschillende pagina ontwerpen gemaakt die door de hele website gevarieerd kunnen worden. De website is zo gebouwd dat de klant zelf teksten en afbeeldingen eenvoudig kan aanpassen.

Van Schie website ontwerp op een desktop, laptop, tablet en smartphone
Responsive Van Schie website op smartphone

Huisstijl, IM's cobouw en 50 jaar van Schie

van_schie_bouwhelm

Uitdaging

Ontwikkel de bestaande huisstijl naar een nieuwe stijl die frisser is en duidelijk doorgevoerd kan worden. Deze nieuwe look vertalen we naar huisstijl, commerciële zaken en media-advies.

Aanpak

Logo, huisstijl drukwerk en bestickering/aankleding van materieel, pand en bedrijfspresentaties.

Huisstijl

IM's

Cobouw

Advertentie

50 jaar Van Schie

Van Schie - Huisstijl, IM's cobouw en 50 jaar van schie - Advertentie
Van Schie - Huisstijl, IM's cobouw en 50 jaar van schie - Advertentie
Van Schie - Huisstijl, IM's cobouw en 50 jaar van schie - Advertentie