Klant

Zodiac

De afgelopen 4 decennia heeft Zodiac een reputatie opgebouwd als ’s werelds grootste leverancier van hoogwaardige aftermarket accessoires en prestatie onderdelen voor Harley-Davidson. Een flinke prestatie als je het ons vraagt! Wij zijn trots dat wij hier aan mee hebben mogen werken met opvallende en onderscheidende on- en offline communicatie.

Bikers Book, Kalender en advertentie

Dikke Bikersbook voor Zodiac met het jubileumlogo en gouden afwerking

Uitdaging

Zodiac bestaat in 2019 50 jaar, dat vraagt om een feestelijke aanpak van het jaarlijkse Bikers Book, de kalender en bijpassende advertentie. Zoals elk jaar is het een uitdaging die Team Switch graag aan gaat. Alle drie de ontwerpen moeten passen binnen de uitstraling van Zodiac, waarbij oranje een kenmerkende en steeds terugkerende kleur is. Om het jubileum te vieren werd het dit jaar een motor met een gouden randje.

Aanpak

In onze fotostudio wordt de motor met én zonder model op de foto gezet door topfotograaf Maarten Koch. Voor de kalender met bike en babe is een passende achtergrond gekozen, die door onze artdirectors kundig is samengevoegd. Op het Bikers Book komt uitsluitend de motor. Om echt op te vallen is gekozen voor een preegdruk in combinatie met een gouden glanslaag.

Bikers Book en advertentie

Dikke Bikersbook voor Zodiac met motor en gouden afwerking
Goud logo op zwarte achtergrond voor het 50-jarig bestaan van Zodiac
Opengeslagen magazine met advertentie van Zodiac, die zijn 50jarig jubileum viert met een gouden motor

Kalender

Een schaarsgeklede dame op een gouden motor voor onze klant Zodiac
Verlaten gebouwen met electriciteitskabels en blauwe lucht
Poster aan grijze muur met dame op een gouden motor met verlaten panden op de achtergrond

Website

Responsive webdesign voor Zodiac in scherm van een smartphone

Uitdaging

Maak duidelijk dat de Zodiac producten, uit de inmiddels overbekende catalogus, supersnel te vinden zijn op de website. De site is logisch en herkenbaar ingedeeld voor de klant; dealer en biker. Bezoekers kunnen makkelijk en snel hun gewenste producten vinden. De nieuwe huisstijl van Zodiac is we doorgevoerd in het design van de hele website.

Aanpak

De oude website is net als alle andere communicatieuitingen, vertaald naar een vernieuwde stijl met strak design en betere functionaliteiten. De nieuwe website is uiteraard responsive, dus op ieder device even goed zichtbaar en daardoor heel functioneel. Iedere pagina is apart vormgegeven en dat zie je echt terug in de eigen invulling per pagina. Naast de ‘gewone’ website die we maakten, is ook de Zodiac Racing site opgezet met Facebookwall.

Webdesign

Zodiac website visual
Zodiac smartphone website responsive

Advertising

Advertising voor onze klant Zodiac

Uitdaging

Creëer een beeld dat herkenbaar is voor Zodiac, zowel qua stijl als kleur en tone of voice. Geef de internationale advertenties een soortgelijke uitstraling bij product- en imagoadvertenties. Maak artikelen aantrekkelijk voor de echte biker en dealers.

Aanpak

De zo herkenbare banen in oranje en geel van het Zodiac logo, passen we toe als vaste afsluiter van iedere advertentie. De boodschap erboven varieert, maar is wel altijd in kleur en sfeer met de herkenbare gecrunchte typografie en oranje achtergrond of betonlook. Team Switch verzorgt naast design en opmaak, ook de onderhandelingen met, plaatsingen in en controle van media-uitgevers in Hongarije, UK, Nederland, Spanje en meer.

Advertentie voor Zodiac aan de binnenkant van omslag magazine
Advertentie op de achterkant van een magazine voor onze klant Zodiac
Zodiac advertentie op de achterkant van een magazine

Catalogus - Bikers Book

Artwork voor het Bikers Book van Zodiac

Uitdaging

Al jarenlang maken wij de omslag van het superdikke Bikers Book. De uitdaging dit keer was om een omslag voor het Bikers Book te maken dat past binnen de nieuwe corporate uitstraling. Zodat ook het dikke boek aansluit bij het webdesign en advertising van Zodiac. De oranje kleur is gebruikt als belangrijke factor om op te vallen tussen de concurrerende catalogi die vaak samen op de toonbank bij motordealers liggen.

Aanpak

Stevige titel van de catalogus in de herkenbare typografie van Zodiac en de letter Bikers Book naar voren laten komen door middel van preegdruk. Veel oranje kleurgebruik met betonlook achtergrond. Omdat het Bikers Book in 5 talen uitkomt, vindt er op iedere taal een tekstwissel plaats.

Bikers Book - ISSUE 41

Zijaanzicht van het dikke Bikers Book voor onze klant Zodiac
Achterkant van het grootse Bikers Book van Zodiac
Magazine advertentie voor onze klant Zodiac

Bikers Book - ISSUE 39

De 39e uitgave van het Bikers Book voor Zodiac

Giveaway beurs kalender

Dame op motor voor de Zodiac Poster

Uitdaging

Maak een aantrekkelijke kalender die we kunnen uitdelen op motorbeurzen. Deze kalender met bike en babe, maken we al jaren en moet ieder jaar aantrekkelijk zijn voor de echte biker. Dit jaar was de uitdaging een sexy beeld te creëren dat aansluit bij een ‘hippie-gevoel’.

Aanpak

Team Switch start met een zoektocht naar het model, doet de fotografie in de in-huis-fotostudio met top fotograaf Maarten Koch. Dat doen we al jaren. Soms is een beeld samengesteld uit een sfeerfoto en ‘Zodiac-babe’. En soms wordt het beeld in 1 keer geschoten op locatie. Bijvoorbeeld een garagesetting. De poster is spannend genoeg om het hele jaar naar te kunnen kijken.

Kalender 2017

Dame op motor in de studio bij Switch

Fotoshoot in de Switch fotostudio

Weg met een ondergaande zon

Achtergrond foto van de kalender

Poster van dame op Zodiac bike in landschap met ondergaande zon

De kalender zoals de klanten hem ontvangen

Kalender 2016

Closeup van dame op poster van Zodiac
Zodiac poster 2016 aan de muur

Dikke Bikersbook voor Zodiac met het jubileumlogo en gouden afwerking

Uitgeknipte schaarsgeklede dame op een gouden motor voor onze klant Zodiac

Een schaarsgeklede dame op een gouden motor voor onze klant Zodiac

Poster aan grijze muur met dame op een gouden motor met verlaten panden op de achtergrond

Goud logo op zwarte achtergrond voor het 50-jarig bestaan van Zodiac

Opengeslagen magazine met advertentie van Zodiac, die zijn 50jarig jubileum viert met een gouden motor

Dikke Bikersbook voor Zodiac met motor en gouden afwerking